Prosjektet er et prosessuelt arbeid som startet i 2001 med en innstallasjon på "Stenersenrommet" i Stenersen Musèet. På en "lit de parade" lå det fremstillinger av to menn i full størrelse. Den ene dekket av hvite nelliker den andre beplantet med karse. Begge lå på hvert sitt glassbord dekket med autentiske liksekker. Gjennom utstillingaperioden gikk mennene gjennom hver sin nedbrytningsprosess, der karsen fant sitt ferdige vekstnivå, for deretter å visne og tørke inn. Nelikkene begynte også å visne, men gikk videre inn i en forråtnelsesprosess slik at det ble nødvendig å lukke liksekken.
Etter utstillingen ble "mennene" transporter og plassert i hver sin hage i henholdsvis Nittedal og Nesodden. Siden har plantevekst, årstider og tidens tann blitt dokumentert med en stor mengde fotografisk materiale. "Nesoddenmannen" ble i 2004 tatt inn i mitt atelier og sådd med karsefrø på nytt. Prosessene med spiring, vekst og tørke ble dokumentert med intervallfilming og fotografi. Etter filmingen ble "mannen" Lagt ut i hagen igjen.
I Å Leve utstillingen ble "karsemannen" hentet inn igjen i en offentlig gallerisituasjon på Rådhusplassen. På nytt ble mannen beplantet med karse og utstilt sammen med fotografisk dokumentasjon fra "Mennenes" historie og et lydarbeide av Elektrobjørn.
Dette prosjektet er først og fremst en refleksjon rundt livet, døden og prosessene rundt dette. Arbeidet er også inspirert av Nietzsches filosofi og idèen om overmennesket.
Bilder fra proskektet ble også vist på Tullinløkka/Oslo Open i 2007
|